Omgeving

omgeving

Mesch

Onze Bed & Breakfast ligt in Mesch, een pittoresk, idyllisch kerkdorp, dat grenst aan de Belgische Voerstreek. Luik, Aken en Maastricht liggen op een steenworp afstand. Mesch is met zijn oude monumentale boerderijen en holle wegen, omringd door hoogstamfruitboomgaarden, meidoornhagen en heuvels zeer in trek bij wandelaars en fietsers. Er wordt genoten van de rust, de natuur, de eenvoud, de gezelligheid en gastvrijheid! Daarom is dit de ideale uitvalsbasis voor diverse uitjes en dagtrips.

In Mesch ligt bij de kerk het lokale Eetcafe ’t Piepke. Hier kunt u terecht voor lunch, avondeten en uiteraard om iets te drinken!

Door Mesch lopen verschillende fiets- en wandelroutes. De verschillende wandelroutes zijn hier te downloaden. Ook de ANWB Mergelland route (110 km) is beslist een aanrader. In de oude dorpskern van Eijsden kunt u (met fiets) met het voetveer de Maas oversteken naar Lanaye (België). Vraag ons gerust meer informatie over wat er in de buurt te doen is!

Zo dichtbij en toch zo anders! Vlak over de grens in België

  • Proef streekproducten op de zondagsmarkt van Aubel, 20 minuten rijden van Mesch. De markt vindt plaats in een prachtig, authentiek landschap en u kunt verder onthaasten in de Abdij van Valdieu (brouwerij).
  • Gelegen tussen Luik en Maastricht is de Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa. Hier zijn de ondergrondse galerijen nog toegankelijk voor bezoekers. Daal met de liftkooi naar een andere wereld. Er is een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de “koempels”, hun vreugde, zorgen, angsten en werkomstandigheden.
  • Een dagje Geologium van de Broukay  – Bezoek met een gids het ‘levende’ museum bij de Molen van Broukay te Eben-Emael en de Toren van Eben-Ezer.

Maastricht

Maastricht is de bourgondische parel van het zuiden. Haar historisch centrum, kleine steegjes, restaurantjes, musea, bioscopen, theater en winkels maken het een erg aantrekkelijke stad. Het is niet voor niets al jaren een van de populairste toeristenbestemmingen van Nederland.

Aan de stationskant van het centrum ligt de hippe wijk “Wyck”. Hier bevinden zich de meest vernieuwende designwinkels en charmante restaurantjes.

Zin in een rustige wandeling vlakbij de stad? Dan is de Sint-Pietersberg de perfecte omgeving. Hier worden ook diverse rondleidingen door het immense grottenstelsel gegeven. Voor een pitstop tijdens de wandeling raden wij het prijswinnende terras en pand (uit 1846) van Buitengoed Slavante aan.

Aken

Aken bevindt zich in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Voor de stad, vlakbij het Drielandenpunt, liggen de natuurparken de Hoge Vennen en de Eifel.

De stad staat vooral bekend om het bruisende leven. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Aan de Münsterplatz is het heerlijk slenteren langs prachtige etalages van luxe speciaalzaken en traditionele bäckereien.

Zodra de zon zich laat zien, zijn de pleinen overvol en zorgen muzikanten voor extra vakantiesfeer.

Luik

Luik staat bekend om zijn diversiteit aan culturen en exotische restaurantjes; met name de wijk Outremeuse. Luik is een stad van tegenstellingen. Zo staat de historische bebouwing in contrast met de moderne architectuur. De grootste stad van Wallonië bergt talloze interessante musea, galeries, theaters en een opera.

In Luik staat de grootste markt van Europa: “La Batte”. Elke zondag kunt u hier verse (streek)producten kopen tijdens een gemoedelijke wandeling langs de Maas. Luik is een aantrekkelijke winkelstad en met al haar restaurants een perfecte bestemming voor bourgondiërs.